Ta bussen? Nei, ta båten, og svøm!

Jeg skulle levere elbilen på verksted i dag og siden de har flyttet til Kokstad tenkte jeg å finne ut når det gikk buss fra Kokstad til Kjerrgarden der jeg bor.  Jeg går til tide.no siden det er de som kjører buss i Bergen og på Askøy.  Lovende velkomst:

Image002

Problemet er bare at uansett hva du søker på av sted på Askøy, så finner den ikke det.  Jeg tenkte at dette må jo stå under arbeidsruter i ruteheftet for Askøy, men nei ikke der heller. 

Nederste på websiden som kommer opp når man søker står dette:

Image004

Jeg tenkte at, hmm kanskje Skyss som skal ta over (men ikke har overtatt for Bergen og Askøy enda) har overtatt ruteopplysning for Askøy allerede?  La oss gå til Skyss sine websider og se om det er noen informasjon der.  Jeg søker opp Kokstadflaten (som er nærmeste jeg kommer unikt treff på Kokstad) til Kjerrgarden fra 13:30 i dag, og får følgende som første treff:

Image005

La meg oppsummere dette:

1)      Begynn med å gå en time til Flesland båtkai

2)      Ta båt til Bergen sentrum, strandkaiterminalen

3)      Gå fra strandkaiterminalen til Bryggen, vent i 16 minutter

4)      Ta buss fra bryggen til Flatøy på Meland

5)      Gå litt rundt på Flatøy

6)      Ta buss til Hjertås nord på Meland

7)      Gå fra Hjertås nord på Meland til Kjerrgarden på Askøy.

Som om ikke alle punktene er ille nok i seg selv, liker jeg spesielt det siste punktet.  Man skal altså gå som Jesus på vannet over fjorden fra Meland til Askøy, og det skal ta ca. 1 time og 20 minutter.  De har til og med et kart som viser denne spaserturen:

Image006

Til tross for at Bergen Kommune er den mest forurensede byen i Europa for tiden, så gjorde dette sitt til at jeg gav opp buss, og fikk en til å hente meg.  Jeg var bare ikke helt klar for å lære meg å gå på vannet bare for å komme meg hjem…

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: