Kiva – Loans that change lives

Kiva logo

Jeg har lånt ut penger via Kiva i noen år nå, og det er mange som spør meg hva det er for noe.  Jeg tenkte derfor å oppsummere litt her hva det er og hvorfor jeg synes det er en fantastisk måte å hjelpe andre mennesker på!

 

Kiva er en non-profit organisasjon som jobber for å bekjempe fattigdom ved å koble folk som kan låne ut litt penger med de som trenger å låne litt penger.  Man kan låne ut penger i $25-bolker for å hjelpe folk til å skape en fremtid for seg selv.  Kiva jobber sammen med mikrolån-institusjoner over hele verden og når du skal låne ut penger har du full kontroll over hvem du vil låne pengene til.  Alle som vil låne har beskrevet hva pengene skal gå til, nedbetalingstid osv osv.

 

Alma i Filipinene som fikk lån av meg til jordbrukDette er etter min mening en fantastisk måte å hjelpe på – alle pengene du låner ut går til den som trenger det, ingenting går til Kiva.  Den som låner pengene betaler de tilbake over tid (med en liten rente til den lokale mikrolån-institusjonen) og på den måten har du gjort noen som har det mye værre enn deg i stand til å forbedre sin egen fremtid!

 

Pengene betales altså tilbake, og da kan du låne de ut på nytt.  Du kan også ta ut igjen pengene dine, om du ønsker det.   Det er også mulig å sette opp auto-lån, slik at pengene blir lånt ut igjen uten at du må inn og velge noen som skal få låne pengene dine, men jeg synes det er kjekt å velge blandt søkerne og velge noen som driver med noe jeg har tro på.

 

Litt statistikk for mine lån:

 • Totalt har jeg satt inn $619 (jeg har fast innskudd på $25 hver måned via Paypal)
 • Totalt har jeg lånt ut $1’650
 • Jeg har gitt 64 lån
 • Jeg har lånt ut til folk i 18 forskjellige land
 • Jeg har donert $70,42 til Kiva (de har jo store utgifter knyttet til sin drift, så man oppfordres til å gi litt hver gang man gir et lån).
 • Totalt har jeg tapt $0,86 på valuta-endringer, altså ca. 5 norske kroner.  Det kan jeg fint leve med 🙂
 • Ingen av lånene mine har vært misligholdt, alle har betalt tilbake når de skal hver gang.

 

Hvis du synes dette var spennende og kunne tenke deg å bidra selv, så følg denne linken og gi $25 i dag – det kan endre livet til en som trenger litt hjelp!  Kiva tree

Tags: , ,

2 Responses to “Kiva – Loans that change lives”

 1. Kiva – en status på mitt engasjement | MortenCB's blog Says:

  […] nesten tre år siden skrev jeg denne artikkelen: Kiva – Loans that change lives om Kiva, mikrolån.  Anbefaler at du leser den for å skjønne hva Kiva er for […]

 2. Arnold Says:

  Great bloog you have

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: