Tur til Hallingdal Feriepark med Tesla X75D og Adria 663UK

Langhelgen 30/5 til 2/6 2019 var det invitert til treff i Hallingdal Feriepark for de med Adria vogn eller bobil, det første treffet i en helt ny norsk Adria-forening.

Vi dro av gårde fra Florvåg på Askøy torsdag formiddag med 97% på batteriet i pøsende regnvær og rundt 7-8 grader i retning Voss Supercharger. Dette er et strekk på ca. 122km, og været var som sagt ganske dårlig – regn er dårlig for effektiviteten på kjøring.  I tillegg gikk det mye i rykk og napp, siden det var mange andre som skulle ut på langhelg – en kombinasjon av kø, folk som kjørte sakte osv. Så forbruket var forholdsvis høyt – rundt 444wh/km i snitt, der det var høyere hjemmefra og ut av Bergen siden det er mye start og stopp i rundkjøringer osv. og lavere når vi kunne ligge i jevnere hastighet mot Voss.

 

På Voss hektet vi av vognen og ladet en liten stund – vi har etterhvert fått god trening på å hekte av og på, så det er gjort på noen minutter.  Vi fikk grei hastighet siden vi ankom med 17% igjen på batteriet, Tesla Supercharger er ok 🙂  Ca. 100kw fikk vi, noe som gjør at det går rimelig kjapt.  Vi kom i snakk med andre som også var nysgjerrig på å dra vogn med Tesla, samt noen helt nye Tesla Model 3-eiere som trengte litt hjelp til å komme i gang med ladingen. Derfor ble vi stående litt lenger enn nødvendig, til ca. 78%.  Dette tok ganske nøyaktig en halvtime.

 

Så gikk turen videre det lille stykket til Eidfjord (53km), der vi hektet av vognen rett ved siden av Anchalees Thai Mat som har verdens beste Thai-mat – denne er verdt en tur til Eidfjord alene!  Så satte vi bilen på lading og kjøpte oss noe mat som vi inntok i salongen i en varm vogn.  Vi ankom Eidfjord med 41% på batteriet, og ladet til 98% mens vi spiste.  Forbruket fra Voss var faktisk litt høyt, men det er en del svinger, rundkjøringer osv. på dette strekket samt fremdeles drittvær – forbruket endte på 478wh/km.  Siden vi har det minste batteriet, og det er så stor stigning opp til Dyranut, trenger vi fullt batteri for å komme oss over.  Men bilen var ferdig før oss, så vi måtte hente den før vi var ferdig med middagen.

 

 

 

Turen gikk så over Hardangervidden til Hallingdal Feriepark i Ål.  Forbruket opp Måbødalen var ganske høyt, ca. 1100wh/km i snitt frem til Dyranut.  Men selv med en vogn bak som bremser selv, fikk vi mye strøm igjen på vei ned (slikt får man ikke på fossilbil…) og endte opp på ca. 500wh/km til sammen på dette strekket.  Det er ikke ille, når vi vet at det er ca. 1250 høydemeter fra Eidfjord til Dyranut.  Motoren ytte nærmere 200kw til tider oppover bakkene, det er bare helt utrolig å kjøre Tesla med campingvogn, man merker knapt at den henger bak der – det er så mye krefter!  På Dyranut var det tett snødrev i luften og 0-2 grader, men veien var heldigvis bar.  Over vidden var det varierende mellom skyet og snø i luften, og det blåste rimelig friskt.  Noen steder hadde det også blåst snø inn i veien, men det gikk greit selv på sommerdekk.

 

 

 

 

 

Vi kom frem til Hallingdal Feriepark med ca. 12% igjen på batteriet.  Turen hadde gått helt smertefritt, med kun litt lading på Voss og litt mer i Eidfjord.  Null stress å kjøre med elbil og campingvogn!

 

 

Til slutt noen stemningsbilder fra ferieparken.  Vogn med telt på plass, Hurramegrundt Lekeland, Høyt og Lavt klatrepark og ikke minst grillings – det hører med på camping.  I tillegg er det 4H barnegård, sykkelbane, kanoutleie, minigolf, restaurant og noen av de fineste dusj-fasilitetene vi har vært på.  Virkelig en park verd et (eller flere!) besøk.

Takk for denne gang!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: